کوچینگ چیست؟
کوچینگ چیست؟
کوچینگ چیست؟
به زبان ساده، کوچینگ که معمولا در قالب جلسات فرد به فرد برگزار می شود، فرایندی است که در آن کوچ از مراجع (کوچ شونده) پرسش های عمیقی می پرسد، سپس به پاسخ ها و گفته های او فعالانه گوش می دهد، به موقع بازخوردهای سازنده ای به مراجع می دهد، از او را برای رسیدن به اهدافش حمایت می کند، و نقاط قوت و موفقیت های مراجع را تشویق می کند، تا او بتواند با کمک کوچ به آنچه که می خواهد برسد. کوچینگ فرآیندی است که عملکرد و کارآیی فرد را بهبود میبخشد و بیشتر بر روی حال تمرکز دارد تا این که بخواهد به گذشته یا آینده دور بپردازد.
کوچ یا مربی خواستار ایجاد یک ارتباط مؤثر با فردی است که میخواهد با او کار کند (مراجع)؛ یعنی یک زیربنا برای این رابطه ایجاد کند که بسیار مستحکم باشد. این زیربنا شامل رازداری، امنیت، احساس اعتماد و اطمینان است و این عوامل سبب میشوند تا فرد بتواند بهراحتی با کوچ خود ارتباط برقرار کند و تمام مشکلات و دغدغهاش را بدون هیچ واهمهای بیان کند و به خودش اجازه دهد حرفهایی را بزند که با بقیه مطرح نمیکند. ایجاد این فضا، خود یک مهارت است که این امنیت و اعتماد را به وجود میآورد.
در اینجا اصول اخلاقی میگوید، کوچ مانند یک آیینهی شفاف عمل میکند که اگر واقعیتی را میبیند، آن را جلوی شما بگذارد تا خودتان آن را ببینید. این آیینه هیچگونه قضاوتی نمیکند؛ ولی اگر قضاوت کند، این آیینه چندان آیینه شفافی نیست! اگر شما این آیینه را قبول ندارید، ما (کوچها) حرف شمارا قبول داریم و میگوییم شاید این آیینه درست نبوده برای همین یک آیینه دیگر مقابلتان قرار میدهیم (بازخورد دیگری به شما میدهیم)
ریشه و معنی کوچینگ از کجا آمده؟
در پاسخ به سؤال کوچینگ چیست، درواقع از روستایی به نام کاکس KOCS آغاز میشود که در شمال غربی مجارستان قرار دارد؛ این روستا در حدود قرن پانزدهم میلادی به علت نوآوریی که در زمان خود داشت، مشهور شده است.
امرار معاش روستاییان کاکس از حمل کالا بین وین و بوداپست بوسیله چرخهایی ساخت دست خود بود، تا اینکه فرد یا افرادی که نام آنها در تاریخ ثبت نشده است، کالسکهای را طراحی و ساختند که نسبت به سایر چرخهای حمل و نقلی و کالسکههای آن زمان بزرگتر و راحتتر بودند که بعدها این کالسکهها با نام کالسکههای کاکس شناخته و استفاده میشدند.
در قرن شانزدهم میلادی کالسکه جزو وسایل نقلیه های مرسوم بود و در سراسر اروپا مورد استفاده قرار میگرفت. این واژه بعدها به کُوچ COACH در زبان انگلیسی تغییر شکل داد و در نهایت کوچ به کالسکهای اطلاق میشد که مسافری را بطور خصوصی با پرداخت مبلغی، از مبدأیی مشخص به مقصدی مشخص انتقال می داد.
کوچ کیست؟
قبل از اینکه به سؤال کوچینگ چیست بطور گسترده بپردازیم بهتر است ابتدا بدانیم کوچ کیست. کوچ خوب همیشه بر این باور است که افراد خود پاسخ مشکلاتشان را دارند اما در عینحال میداند که شاید برای رسیدن به این پاسخها به کمک نیاز داشته باشند.
معنای کوچینگ یعنی آزاد کردن پتانسیلهای فردی با هدف به حداکثر رساندن عملکردشان است. کوچینگ یا تسهیلگر
ی به افراد کمک میکند تا یاد بگیرد نه این که بخواهد به آنها چیزی بیاموزد.
کوچ حرفهای
یک کوچ حرفهای، احترام مراجعش را حفظ میکند و او را باور دارد و مراجع را حتی از خودش بهتر میشناسد. پس یک کوچ حرفهای، فردی است که باورهای درونیاش را به نمایش میگذارد؛ درعینحالی که قضاوت ندارد و در خدمت مراجع است.
مراجع شخصی است که کمک لازم دارد و میخواهد این خلأ را پر کند. این دغدغه، دغدغهی مراجع است، پس دغدغه کوچ چیست؟ دغدغه کوچ این است که مراجعش به چیزی که میخواهد برسد و یکی از تفاوتهای کوچینگ با حرفههای دیگر این است که کوچ باید بداند مراجعش در حال حاضر کجاست و به کجا میخواهد برسد. وقتی مراجع کاملا میفهمد الآن دقیقا کجاست و شفافیت و وضوح پدیدار میشود که میخواهد کجا باشد، دراینبین یکفاصله به وجود میآید و مراجع میتواند این فاصله را به وضوح ببیند.
اینجاست که کوچ با ابزارهایی که دارد و محیط امن و ارتباطی که ایجاد کرده، مراجع را ترغیب به اقدام میکند. درواقع کوچ حرکت ایجاد میکند و گامهایی به آن سمت که مراجه تمایل به رفتن دارد ایجاد میکند. چنانچه این قدمها با تشویق، ترغیب و قدردانی همراه باشد و تمام این مهارتها کمک کند که این مراجع، استعدادها و توانمندیهایش را بیشتر بشناسد، اقدام و برنامهریزی برای رسیدن به خواستهی مراجع با تعهد، کامل میشود. کاری که مراجع مسئول آن است، برای انجام آن اقدام میکند و یک نفر را در کنارش دارد که میداند آن فرد (کوچ) در تمام طول مسیر همراه اوست و هر موقع بخواهد میتواند از او کمک بگیرد؛ این فرایند مانند این نیست که مثلا یک مدرس چیزی را یاد میدهد و شما پس از بیرون رفتن ازآنجا دوباره به عادتهای قبلیتان بازمیگردید؛ یا کوچ روانشناس نیست که شمارا به گذشته ببرد و بخواهد مشکلات گذشته را حل کند.
کوچ درجایی شمارا میبیند که توانمند هستید؛ یعنی همین الآن شما و جایی که قصد دارید بیشتر در آن توانمند شوید. همچنین کوچ یک Mentor هم نیست که بخواهد تجربیاتش را برای استفاده شما بگوید. کوچ مشاور هم نیست چون قرار نیست به شما بگوید چهکار کنید؛ بلکه دنیای درونی شمارا با چراغقوه نمایان کند تا شما ببینید و بخواهید که برای هدفتان اقدام کنید.
دنیای امروز شاهد تغییر با سرعت بالایی است و کمبود وقت یکی از مهمترین چالشها بهحساب میآید. در دنیای امروز استفاده بهینه از ذهن خود، مهمترین کار ما محسوب میشود. افراد به این دلیل وارد دوره آموزشی کوچینگ میشوند تا مدرک مهارتهای این حرفه را به دست آورده و در این سفر، قدرت ذهن، انتخاب و مسئولیتپذیری را به دست آورند. این مهارت در میان فارسیزبانان بسیار نوپاست مانند تمام جهان، شما میتوانید با هوشمندی این مسیر را سریعتر از دیگران آغاز نمایید و با طی مسیر آموزش کوچینگ برای آموختن مهارتها یا تبدیل شدن به یک کوچ حرفهای در دورههای تربیت کوچ جزو پیشروها در این تخصص باشید. شما با طی آموزش مهارتهای کوچینگ میتوانید در هر گرایشی که به آن علاقهمند هستید مشغول به فعالیت شوید. در طول دورهی تربیت کوچ شما فرصت خواهید داشت با مراجعین با سوژههای متنوع به عنوان کوچ کار کنید و بهترین گرایش را برای خود برگزینید.
گرایشهای مختلف کوچینگ:
- کوچینگ فردی و کوچینگ توسعه فردی
- کوچینگ کسب و کار (بیزینس کوچینگ)
- کوچینگ رهبری و کوچینگ مدیران
- کوچینگ زندگی (لایف کوچینگ)
- کوچینگ اجرایی
- کوچینگ زندگی
- کوچینگ سلامت
- کوچینگ ثروت
- کوچینگ مالی
- کوچینگ رشد معنوی
- کوچینگ روابط
- کوچینگ ورزشی
- کوچینگ عملکردی
- کوچینگ فروش
- کوچینگ سازمانی
- کوچینگ تحصیلی
مخاطبین آموزش کوچینگ چه کسانی هستند؟
آموزش کوچینگ بر اساس استاندارد فدراسیون بینالمللی کوچینگ (ICF) شامل ۱۱ صلاحیت میباشد که در سه سطح تعریفشده است. اگر با حرفههای دیگر در سطح دانشگاه مقایسه کنید این سه سطح شامل سطح اول: کارشناسی، سطح دوم: کارشناسی ارشد و سطح سوم: دکترا محسوب میشود. این صلاحیتها برای هر مرحله از زندگی مفید میباشند (از دانشجو تا افراد حرفهای و بازنشستگان) چراکه این صلاحیتها بر اساس بالا بردن آگاهی از خود و کسب دانش در مورد ایجاد ارتباط پایدار و گفتگوی مؤثر با هدف کمک به دیگران و حس مسئولیتپذیری برای حرکت به سمت آنچه مهم است طراحیشده است. اگر میخواهید رشد کنید و در رشد دیگران هم نقش داشته باشید و آمادگی تغییر را دارید، این مهارتها برای شما مفید خواهند بود. کسانی که میخواهند سطح زندگی خود را ارتقا دهند یا کنار شغل فعلی خود درآمد اضافی ایجاد کنند و یا آماده هستند که کسبوکار خود را کاملاً بر اساس حرفه کوچینگ بنا کنند، این آموزش و سفر برای آنها ایدئال است.
کوچینگ دامنه کاربرد وسیعی دارد، مثلا :
- مدیر می تواند در گفتگو و ارتباط با کارکنانش، نقش کوچ را ایفا کند.
- معلم یا استاد می تواند با روش کوچینگی تدریس کند و به مخاطبانش آموزش دهد.
- والدین در تعامل با فرزندانشان می توانند به ایفای نقش والد-کوچ بپردازند.
ماهیت کوچینگ به نوعی است که همه افراد می توانند در تعامل، ارتباط و گفتگو از کوچینگ استفاده کنند. جالب این جاست که کوچینگ در ارتباط فرد با خودش نیز کاربرد دارد که از آن با عنوان خودکوچینگ یاد می شود. ایفای نقش کوچ توسط مدیران، والدین، معلمان و اساتید و سایر افراد، به موثرتر شدن نوع ارتباط کمک می کند.
کوچینگ به غیر از کاربرد این چنینی، می تواند به عنوان یک شغل و حرفه نیز مورد استفاده قرار گیرد. جالب است بدانید که کوچینگ یکی از شغل هایی است که در کشورهای پیشرفته رشد سریعی را طی می کند.
به دنبال افزایش محبوبیت و تقاضا برای استفاده از خدمات کوچینگ در کشورهای پیشرفته، چند سالی است که در کشور ما نیز کوچینگ مطرح شده است به طوری که بسیاری از افراد یا آن را ابزار مفیدی برای کار و حرفه فعلی خود می دانند یا آن را شغل ایده آل خود می پندارند.
کوچینگ هنر تسهیل کردن راه برای رسیدن به هدف است. کوچینگ مجموعه مهارتهایی است که استعدادها و پتانسیلهای فرد را شکوفا میکند تا فرد بتواند در زندگی شخصی و حرفهای خود کارآیی و عملکرد بهتری داشته باشد.
کوچینگ به فرد فرصت میدهد تا برای خود اهدافی مشخص کند و در راستای محقق شدن این اهداف گام برداشته و اقداماتی صورت دهد. کوچ راه را برای رسیدن به این اهداف و موفقیت فرد هموار میکند، به او انگیزه میدهد تا تعهد و مسئولیتپذیری بیشتری از خود نشان دهد.
ویژگی های فرآیند کوچینگ چیست؟
کوچینگ یک رویکرد مکالمه محور است که در آن کوچ به مراجع کمک میکند برای خود اهدافی مشخص کند، این اهداف میبایست SMART باشند؛
- صریح و مشخص (Specific)
- قابل سنجش (Measurable)
- دست یافتنی (Achievable)
- واقعگرایانه (Realistic)
- دارای چهارچوب زمانی مشخص (Timely)
سپس به او کمک میکند تا با واقعیتها مواجه شود و موقعیت کنونی خود را به شکلی صریح و واقعگرایانه توصیف کند. در مرحله بعد مراجع به بررسی گزینههایی میپردازد که او را در راه رسیدن به هدف کمک میکند و در نهایت لیستی از اقداماتی تهیه میکند که میتواند با کمک آنها به هدفش برسد.
بازی درونی The Inner Game of Tennis
کمتر پیش میآید کسی از کوچینگ سخن بگوید و به تیموتی گالوی و دیدگاههایش در کتاب بازی درونی اشارهای نکند. تیموتی گالوی با کتاب بازی درونی تنیس، تفکرات را درباره کوچینگ متحول ساخت. به اعتقاد او بزرگترین مانع بر سر راه موفقیت و بالفعل در آوردن پتانسیلهای فرد در درون او قرار گرفته و یک عامل محیطی و بیرونی نیست.
گالوی بر این باور است که کوچ باید راه را بر دیالوگهای درون ذهنی افراد ببندد و این جمله را در ذهن آنها جا بیندازد؛ “نه این درست نیست! روی دستهایت تمرکز کن! باید زاویه متفاوتی به دستهایت بدهی.”
وقتی به دیالوگهای درونی ذهنت مجالی برای خودنمایی نمیدهی، بدنت میتواند کنترل اوضاع را به دست بگیرد. میتوان گفت وقتی این دیالوگهای درونی ذهن به حالت تعلیق در میآید، بدن میتواند به یک ایده کاملاً واضح و شفاف دست یابد و بفهمد که چه باید بکند. گالوی در کتابش از افراد میخواهد بر روی بالاترین نقطهای تمرکز کنند که توپ تنیس را میتوان پرتاب کرد.
این فعالیت فقط ذهن شما را منحرف میکند تا دیالوگهای درونی ذهنتان متوقف شوند و بدنتان بتوانند کنترل اوضاع را به دست بگیرد. همین تکنیک ساده کمک کرد تا افراد به آرامش رسیده و بازی تنیسشان فوراً بهتر شود.
گالوی معتقد بود این تکنیک فقط در بازی تنیس کاربرد ندارد و افراد همه پاسخها را در درون خود دارند و با این تکنیک میتوانند به جواب برسند. در کوچینگ به فرد کمک میکنیم تا صدای دیالوگ درون ذهنشان را خاموش کنند تا در سکوت یا بگیرند و به غرایز یا ضمیر ناخودآگاه خود فرصت دهند، کنترل اوضاع را به دست گیرد.
گاهی اوقات خاموش کردن این دیالوگ به معنای پرت کردن حواس فرد و گاهی اوقات به معنای تجسم کردن بدترین حالت ممکن و از بین بردن ترس است.
چرخه صلاحیت مدل یادگیری
این مدل چهار مرحله دارد که با استفاده از آن میتوان صلاحیت یادگیری خود را ارزیابی کنید؛
- جهالت ناخودآگاه (ناخودآگاهی و ناشایستگی)
از جهالت و عدم آگاهی خود نسبت به یک موضوع بیخبر هستید. نمونهای از جهالت ناخودآگاه کودکی است که تا به حال دوچرخه ندیده یا نمیداند به جز زبان خودشان زبان دیگری هم وجود دارد.
- جهالت آگاهانه (خودآگاهی و ناشایستگی)
از عدم آگاهی و مهارت خود در یک زمینه خاص با خبر هستید. نمونهای از جهالت آگاهانه کودکی است که دوچرخهسواری دیگر کودکان را میبیند یا میشنود که دیگران به یک زبان دیگر صحبت میکنند و دوست دارد دوچرخهسواری یا زبان آنها را بیاموزد.
- دانش آگاهانه (خودآگاهی و شایستگی)
یاد گرفتهاید که چگونه باید کاری را انجام دهید اما برای انجام دادن آن کار باید ابتدا فکر کرده و تمرکز کنید. نمونهای از دانش آگاهانه کودکی است که میتواند دوچرخهسواری کند اما اگر نداند که کجا باید برود ممکن است بیفتد.
- دانش ناخودآگاه (ناخودآگاهی و شایستگی)
آن قدر خوب یادگرفتهاید که چگونه باید کاری را انجام دهید که این یادگیری در ذهن شما حک و نهادینه شده است. دیگر برای انجام این کار نیازی به فکر کردن ندارید. در واقع اگر بخواهید به آن فکر کنید ممکن است نتوانید آن را انجام دهید.
کوچ باید بفهمد مخاطب در کدام مرحله از یادگیری قرار دارد تا با استفاده از یک زبان مناسب بتواند به فرد کمک کند یاد بگیرد و به مرحله بعد قدم بگذارد. هر چه باشد کار بسیار دشواری است که بخواهید مهارتی را در خود تقویت کنید که اصلاً نمیدانید از فقدان آن مهارت رنج میبرید.
تعلیم و تدریس
در تعلیم و تدریس یک معلم مجرب و با معلومات، دانش و تجربه خود را در اختیار دانشآموزانش قرار میدهد.
برترین معلمها با استفاده از تکنیکهای تعامل محوری همچون کوچینگ، دانشآموزان خود را ترغیب میکنند تا در فعالیتهای کلاسی شرکت کنند.
در اینجا یک عدم تعادل و توازن جدی میان اطلاعات دانشآموز و معلم وجود دارد و معلم باید برای هر سؤالی یک جواب درست داشته باشد.
منتورینگ
منتورینگ و کوچینگ شباهتهای بسیاری به هم دارند. بعضاً روشهای ارائه شده در کوچینگ و منتورینگ باهم همپوشانی دارند. منتور حکم یک راهنما را دارد که به فرد کمک میکند تا سریعتر یاد بگیرد و پیشرفت کند.
استخدام رسمی منتور در سازمان ها رواج دارد، آن ها کار خود را خارج از زنجیره مدیریتی فرد انجام میدهند، تجربه و تخصص قابل توجهی در زمینه حرفهای فرد دارند. رابطه منتورینگ آینده محور است، بر روی توسعه شغلی و گستردهتر کردن دیدگاههای فرد تمرکز می کند.
در حالی که کوچینگ بر روی زمان حال و برطرف کردن مشکلاتی تمرکز دارد که هماکنون با آنها دست و پنجه نرم می کند.
مشاوره
مشاوره بیشتر جنبه درمانی دارد، بر روی گذشته متمرکز است، با استفاده از دانش و تجربه خود، مشکلات مراجع را ریشهیابی کرده و به او کمک میکند تا بر مشکلات و موانعی غلبه کند که در گذشته وجود داشته و تأثیرات آن در زمان حال مشهود است، این تمرکز میتواند درونی یا بیرونی باشد.
کوچینگ
در پاسخ به پرسش کوچینگ یعنی چه ما معتقدیم افراد خود پاسخ پرسشهایشان را دارند. کوچ الزاماً در زمینه مورد بحث تخصص قابل توجهی ندارد و تمام تمرکزش را میگذارد تا به فرد کمک کند پتانسیلهایش را آزاد کند. در کوچینگ تمرکز بر روی افراد و افکاری است که در سر دارند.
کوچ یک فرد از پیش تعیین شده و متخصص نیست؛ هر کسی میتواند در تعامل با سایرین، همکاران، زیردستان، مافوقها یک رویکرد کوچینگی در پیش بگیرد. کوچینگ یک سبک رهبری است که نخستین بار دانیل گلمن آن را تعریف کرد.
گوش کردن فعالانه و پرسشگری قدرتمند از مهارت پایه کوچینگ هستند و کوچ در پرسیدن پرسشهای درست و مؤثر مهارت قابلتوجهی دارد و با استفاده از این پرسشها به فرد کمک میکند تا خود راهکاری برای مشکلاتشان بیابند.
تفاوت های کوچینگ و منتورینگ:
در حالی که کوچینگ روی زمان حال متمرکز است، منتورینگ سعی میکند چراغ راه آینده فرد باشد. هرچند مهارتهای کوچینگ نیز در نهایت منجر به این میشود که فرد در آینده موفق شود، ولی تمرکز کوچ روی آن چیزی است که فرد در حال حاضرهست.
- کوچ درواقع کسی است که با فرد صحبت میکند و به او کمک میکند ابعاد ناشناخته ذهنش را بشناسد. چون معتقد است راهحل در ذهن فرد است. اما منتور درواقع یک استاد است که تجربیات خود را پیش روی مخاطب میگذارد و سعی میکند به او کمک کند که در آینده از این تجربهها بهرهمند شود.
- کوچ کسی نیست که به سؤالها پاسخ دهد. بلکه برای این استخدام شده که طرح مسأله کند. اما منتور کارش این است که به سؤالهای افراد جواب راهبردی، صریح و درست بدهد.
- کوچینگ معمولاً دورهای کوتاهمدت است. کوچ به فرد کمک میکند که در طول دوره مهارتهای خود را بشناسد و یاد بگیرد چطور برای حل مسأله تلاش کند. اما منتورینگ لزوماً بلندمدتتر است. منتور باید گام به گام همراه فرد باشد تا کمک کند مهارتهای لازم را بشناسد. برای همین است که وقتی قرار است فرد یا افرادی در شرکتی جایگزین افراد دیگری شوند، معمولاً نیاز به منتور دارند. آنها گام به گام با هم پیش میروند تا مهارتهای جایگاه مورد نظر به جایگزینها منتقل شود.
- کوچینگ به بهبود عملکرد فردی کمک میکند. او کمک میکند بدانید چه کسی هستید و چه مهارتهای آشکار و پنهانی دارید. در این راه شاید لازم باشد مهارتهای خود را فازایش دهید تا عملکرد بهتری داشته باشید. وقتی فهمیدید کجا هستید، دیگر نیاز به کوچ ندارید و میتوانید راه خود را پیدا کنید. اما منتور میخواهد که مهارتهای فرد را توسعه دهد تا از عهده کارها برآید. منتور در این راه گام به گام همراه شماست.
- کوچینگ نیاز به مرحله پیشآمادگی برای انجام کار ندارد. چون در نهایت خود فرد است که راهش را پیدا میکند. کوچ دراین راه با طرح مسائل راهبردی همراه اوست. اما منتوریگ شامل خدمات آموزشی است که از قبل نیاز به تعیین استراتژی و هدفگذاری مشخص دارد.
- تفاوت نقش مدیر یا کارفرما نیز در این زمینه مشهود است. مدیری که سفارش کوچ میدهد، معمولاً مستقیماً درگیر فرایند است و به کوچ کمک میکند که بداند کارمندان در چه زمینههایی نیاز به کمک دارند. اما دخالت مدیری که منتور سفارش میدهد بسیار محدود و به بیان سادهتر غیرمستقیم است. منتور خود با مهارتها و تجربههایش با کارمند وارد تعامل میشود و سعی میکند آنچه را نیاز است به او بیاموزد یا گوشزد کند.
- حالا میتوانیم متوجه شویم که چرا منتور به انتقال تجربههایش میپردازد. او دارد از این راه به شاگردش درس میدهد که در مقابله با مسائل و چالشهای کاری باید چه واکنشی داشته باشد. این تجربهها صرفاً تجربه موفقیت نیست. بلکه همچنین منتور میتواند از ناکامیهای گذشتهاش بگوید. منوط به اینکه بتواند توضیح دهد دقیقاً چرا شکست خورده است. این در حالی است که تجربه و تخصص قبلی کوچ مستقیماً به فرد منتقل نمیشود و درواقع در فرایند کوچ هم موضوعیتی ندارد.
در پایان نکته ای وجود دارد که نباید از آن غافل شویم. چه کوچ و چه منتور نمیتوانند راهحل نهایی برای مسائل و چالشهای یک شرکت را ارائه دهند. بهتر است از آنها چنین توقعی نداشته باشید. آنها کمک میکنند ولی این شما هستید که باید کل فرایند آموزش را شخصیسازی کنید و با توجه به تواناییها، علایق، موانع و اهداف خود استراتژی پیشرفت خود را طراحی کنید.
نتیجه گیری
واژه کوچینگ (coaching) برای افراد مختلف معانی متفاوتی دارد، اما در کل میتوان گفت کوچ به فرد کمک میکند تا مشکلاتش را خودش حل کند و عملکردش را بهبود بخشد. این درحالی است که در روشهای دیگر، به دنبال این هستیم که به سؤالات فرد پاسخ دهیم و او را راهنمایی کنیم.
فرقی نمیکند که کوچینگ در عرصه ورزشی، زندگی یا کسب و کار مورد استفاده قرار گیرد، یک کوچ خوب معتقد است افراد پاسخ مشکلاتشان را میدانند، فقط باید به آنها کمک کرد تا این پاسخها را کشف کنند.
منابع:
- کتاب اصول و مباني مربيگري در سازمانهاي پيشرو – نویسنده حسين صفرزاده – محمود احمدي شريف – عليرضا ذاكري – دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي
- کتاب جانشينپروري و توسعه رهبري در سازمانهاي پيچيده كسبوكار (با رويكرد مربيگري) – نویسنده ايرج سلطاني- ناشر اركان دانش
- کتاب فنون و ابزارهاي مربيگري در توسعه رهبري – نویسنده ايرج سلطاني- ناشر اركان دانش
- کتاب مربيگري (سير انديشهها مفاهيم و نظريهها) – نویسنده غلامرضا معمارزاده – محمد مبيني – خليل گلصنملو- ناشر انديشههاي گوهربار
- کتاب مربيگري افراد (راهحلهاي كارشناسانه براي چالشهاي هر روزي) – نویسنده پتي مك مينس- ناشر مبلغان
- کتاب مربيگري به سبك بازي دروني (تمركز يادگيري نشاط و تحرك در محيط كار) – نویسنده تيموتي گالوي- انتشارات رسا
- کتاب مربيگري در آموزش و بهسازي منابع انساني – نویسنده كورش فتحي واجارگاه – اباصلت خراساني – سميه دانشمندي- ناشر مركز آموزش و تحقيقات صنعتي ايران
- کتاب مربيگري در مديريت – نویسنده منوچهر سلطاني- انتشارات يادواره كتاب
- کتاب مربيگري سازماني (آموزههاي رفتاري مثبتگرا براي رهبران و مديران) – نویسنده مت درايور- انتشارات جهاد دانشگاهي
- کتاب هوش هيجاني و مربيگري (مربيگري هوش هيجاني كاركنان) – نویسنده باب وال- انتشارات راسا
- کتاب اصول و مباني مربيگري در سازمانهاي پيشرو – نویسنده حسين صفرزاده – محمود احمدي شريف – عليرضا ذاكري – ناشر دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي
- کتاب مربی کارآمد: ۲۴ درس برای افزایش بهره وری در کارکنان– نویسنده مارشال کوک، فرشید قهرمانی (مترجم) ناشر: مثلث
- کتاب کوچک مربیگری: طرز برخورد شما همه چیز را دگرگون می کند– نویسنده کنت اچ. بلانچارد، دون شولا- ناشر: پل، خلاق
- کتاب عادت مربیگری؛ کمتر بگویید، بیشتر بپرسید و شیوه رهبریتان را برای همیشه تغییر بدهید– نویسنده مایکل بونگی استاینر سمانه سیدی (مترجم) – نشر نوین
- کتاب راهنمای مربیگری– نویسنده جولی استار, علی عسگرحلوائی, علیرضا نفیسی (مترجم)- نشر نوین
- کتاب راهنمای کوچینگ (مربیگری) سازمانی– نویسنده نازنین سخاوتی علی خالویی
- کتاب کسب و کار کوچینگ – نویسنده لین گرودزکی- وندی آلن مترجم غلامحسین رادمردقدیری- مصطفی جهانگیر- الهام بهپور- فاطمه خریدار- ناشر سخن گستر
- کتاب کوچینگ در کار و عمل مت سامرز– مترجم دکتر سید احمد طباطبایی- ناشر مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران
- کتاب مدیر در نقش رهیار (کوچ) – نویسنده جنی راجرز- مترجم افشین محمد
- کتاب آشنایی با کوچینگ– نویسنده محبوبه مظاهری انتشارات الماس دانش
- کتاب مهارت های ضروری برای کوچینگ مسیر شغلی نویسنده کاترین تالبوت – مترجم محبوبه مظاهری- انتشارات الماس دانش
- کتاب راه و رسم مربیگری نویسنده: مایکل بانگی استانیر مترجم: سهند حمزه ئی انتشارات آریانا قلم
- هر آنچه در مورد کوچینگ نیاز دارید بدانید اینجا هست – نویسنده نازنین سخاوتی
- کتاب مربی برتر: ده راز متحول کردن زندگی هر شخص نویسنده مایکل نیل،مترجم کیوان سپانلو، لادن گنجی ناشر: انتشارات نسل نواندیش
- کتاب مربی خود باشید تا موفق شوید: هفت مرحله پیشرفته غیرمنتظره در زندگی شغلی و زندگی شخصی نویسنده :هاوارد.ام گاتمن، کلارا مهرانیان (مترجم)، محمد لطفی قهرودی (مترجم) ناشر: الماس دانش
- کتاب راهنمای کامل منتورینگ– نویسنده هیلاری اون- مترجم سیداحمد طباطبایی- انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران
- کتاب مربی گری سرمایه های انسانی– مترجم علی نیک فرجام- انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران
- مربی گری رویکردی اثربخش در مدیریت منابع انسانی (مفاهیم، مبانی و کاربردها)– نویسنده سیدمهدی الوانی- ناشر جهاد دانشگاهی
دیدگاهتان را بنویسید